Befektetői közlemények

A Magyar Telekom Rendkívüli Közgyűlése döntött a Csoport további integrációjáról

Budapest, 2009. június 29. 16:00

A Magyar Telekom (Reuters: NYSE: MTA.N, BÉT: MTEL.BU és Bloomberg: NYSE: MTA US, BÉT: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a mai Rendkívüli Közgyűlése döntést hozott a T-Kábel Magyarország Kft.-nek (T-Kábel) és a Dél-Vonal Kft-nek (Dél-Vonal) a Magyar Telekom Nyrt.-be történő jogi beolvadásáról. A Közgyűlés döntése újabb lépés jelent a Magyar Telekom Csoport integrációs folyamatában, amelynek középpontjában a szolgáltatási színvonal javítása és a hatékonyság növelése áll.

A mai napon tartott Rendkívüli Közgyűlésen Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató tájékoztatást adott a részvényeseknek a T-Kábel és a Dél-Vonal Magyar Telekomba beolvadással történő egyesülésével kapcsolatban felmerült kérdésekről. A Közgyűlés ezt követően elfogadta a társaságok vezető tisztségviselőinek a Felügyelő Bizottság által véleményezett írásbeli beszámolóját az egyesülés jogi és gazdasági szempontok szerinti szükségességéről. 

A részvényesek elfogadták a független könyvvizsgáló nyilatkozatát az átalakulással érintett társaságok vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezeteiről, a jogutód társaság vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetéről, az egyesülési szerződés tervezetéről és a vezető tisztségviselők írásbeli beszámolójáról. Elfogadták továbbá arra vonatkozó állásfoglalását, hogy a tervezett átalakulás nem veszélyezteti a társasággal szembeni hitelezői követelések kielégítését. A Közgyűlés ugyancsak elfogadta a Felügyelő Bizottság és az Audit Bizottság véleményét a T-Kábel, a Dél-Vonal és a Magyar Telekom egyesülésére, a vezető tisztségviselők írásbeli beszámolójára, valamint a Magyar Telekom átalakulási vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezeteire vonatkozóan. 

A Közgyűlés ezt követően elfogadta a Magyar Telekom Nyrt. záró vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetét. A vagyonmérleg-tervezet adatai alapján a Közgyűlés a jogutód társaságban részt venni nem kívánó részvényesek részére az egy darab törzsrészvényre jutó bruttó járandóságot 344 forintban határozta meg.  A Közgyűlés elfogadta a jogutód társaságban részt venni nem kívánó részvényesekkel való elszámolás módjáról szóló tervezetet is. Az érvényes részvényesi nyilatkozatok alapján a jogutód Magyar Telekom Nyrt.-ben részvényesként részt venni nem kívánó személyek száma: 2 fő, 3 072 darab részvénnyel. 

A részvényesek ezután jóváhagyták a Magyar Telekom mint jogutód társaság nyitó vagyonmérleg – és vagyonleltár tervezetét azzal, hogy azok a Közgyűlésre beterjesztett anyagban foglaltakhoz képest korrigálásra kerültek a jogutód társaságban részt venni nem kívánó részvényesek részére kifizetendő vagyonhányad figyelembe vételével. Ezzel összhangban a Közgyűlés megállapította, hogy a jogutód Magyar Telekom alaptőkéje változik a részt venni nem kívánó részvényesek részvényeinek névértékével, így az alaptőke összege 104 274 254 300 Ft-ra változik, illetve az egyenként 100  Ft névértékű „A” sorozatú névre szóló törzsrészvények száma csökken az ezen részvényesek tulajdonában álló törzsrészvények számával. A jogutód társaság tagjait a jegyzett tőkéből törzsrészvényenként megillető hányad 100/ 104 274 254 300. 

A Közgyűlés jóváhagyta a T-Kábel, a Dél-Vonal és a Magyar Telekom egyesülését a T-Kábel és a Dél-Vonal Magyar Telekomba történő beolvadása útján, ezzel döntést hozott az átalakulásról. Az egyesülés hatályosulásának tervezett időpontja 2009. szeptember 30. A Közgyűlés jóváhagyta a Magyar Telekom, a T-Kábel és a Dél-Vonal egyesülési szerződését, és felhatalmazta a Magyar Telekom Igazgatóságát annak aláírására. 

A Közgyűlés végül módosításokat fogadott el a Magyar Telekom Nyrt. Alapszabályában a most elhatározott egyesülés miatt, és elfogadta a jogutód társaság új Alapszabályát.

 

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmaz. Azon megállapítások, melyek nem múltbeli eseményekre vonatkoznak (azaz a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentések), jövőre vonatkozóak. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, ezért nem lenne helyes ezen kijelentésekre a kellő mértéket meghaladó módon támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések azon időpontbeli állapoton alapulnak, amelyben ezen állítások elhangzanak, s nem vállalunk kötelezettséget arra nézve, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján a továbbiakban nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.  

A jövőre vonatkozó kijelentések önmagukban rejlő kockázatokkal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek az előretekintő jellegű megállapításoktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2008. december 31-én végződött évre vonatkozó, 20-F formátumú éves jelentésünk is részletezi, amelyet az Egyesült Államok Tőzsde- és Értékpapírfelügyeletéhez, azaz a U.S. Securities and Exchange Commissionhoz (SEC) nyújtottunk be.

 

 

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 41 kB)