Befektetői közlemények

Fejlemény a 2008. évi közgyűlési határozatokra vonatkozó perben

Budapest, 2009. december 9. 08:15

A Magyar Telekom (Reuters: NYSE: MTA.N, BÉT: MTEL.BU és Bloomberg: NYSE: MTA US, BÉT: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója az alábbiakban tájékoztatja részvényeseit a 2008. április 25-i közgyűlési határozatokra vonatkozó perben történt fejleményről, illetve vonatkozó álláspontjáról.

A 2008. május 23-án két kisrészvényes által indított perben 2009. május 13-án kihirdetett elsőfokú, a 2008. április 25-i közgyűlési határozatokat (egy eljárási jellegű határozat kivételével) hatályon kívül helyező ítélet jogerőre emelkedik, mivel a Magyar Telekomot képviselő ügyvédi iroda igazolási kérelmét a Fővárosi Ítélőtábla 2009. november 2án kelt – a Magyar Telekom által 2009. december 8-án kézhez vett – végzésében elutasította.

Amint azt korábban közzétettük, az ítéletnek az érintett közgyűlési határozatokat megerősítő közgyűlési határozatokkal fogunk eleget tenni.  

Amint azt korábban szintén közzétettük, a fent említett elsőfokú ítélet 2009. július 7-i hatállyal helyezi hatályon kívül a tárgyát képező közgyűlési határozatokat, ideértve az osztalékra vonatkozó határozatot is. Ebből következően a 2007. évre vonatkozóan 2009. július 6-ig kifizetett osztalék változatlanul osztaléknak minősül, a részvényesekre nézve az ítélet semmilyen kötelezettséggel, illetve tennivalóval nem jár.

Nem zárható ki teljesen, hogy a Magyar Telekom az üggyel kapcsolatban további idő és / vagy költségigényes lépések megtételére kényszerül. Nem tudjuk kizárni továbbá, hogy az ügynek egyéb, jelenleg előre nem látható negatív hatásai is lehetnek a Magyar Telekomra nézve.  



Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmaz. Azon megállapítások, melyek nem múltbeli eseményekre vonatkoznak (azaz a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentések), jövőre vonatkozóak. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, ezért nem lenne helyes ezen kijelentésekre a kellő mértéket meghaladó módon támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések azon időpontbeli állapoton alapulnak, amelyben ezen állítások elhangzanak, s nem vállalunk kötelezettséget arra nézve, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján a továbbiakban nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.  

A jövőre vonatkozó kijelentések önmagukban rejlő kockázatokkal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek az előretekintő jellegű megállapításoktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2008. december 31-én végződött évre vonatkozó, 20-F formátumú éves jelentésünk is részletezi, amelyet az Egyesült Államok Tőzsde- és Értékpapírfelügyeletéhez, azaz a U.S. Securities and Exchange Commissionhoz (SEC) nyújtottunk be.

 

Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 51,8 kB)