Befektetői közlemények

A Magyar Telekom fejleményt jelent be a vizsgálattal kapcsolatban

Budapest, 2008. május 21.

A Magyar Telekom Nyrt. (Reuters: NYSE: MTA.N, BÉT: MTEL.BU és Bloomberg: NYSE: MTA US, BÉT: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója fejleményt jelent be a vizsgálattal kapcsolatban.  

2008. május 19-én a White & Case LLP, a Magyar Telekom Nyrt. (a “Társaság”) Audit Bizottságának jogi   tanácsadója, eljuttatta a Társasághoz “A független vizsgálat macedóniai szakaszára vonatkozó helyzetjelentést”.   A helyzetjelentésben a White & Case kijelenti, hogy a “helyzetjelentés egy folyamatban lévő vizsgálat státuszának összefoglalója” és mint ilyen “se nem teljes, se nem végleges”   és “nem tárgyal minden, a vizsgálat tárgyát képező szerződést.”   Mindazonáltal, a White & Case a helyzetjelentésben leírja - többek között -, hogy “bizonyítást nyert” hat, a Társaság és/vagy leányvállalatai által egy Cipruson bejegyzett tanácsadó társasággal és/vagy annak leányvállalataival Macedóniában végzendő tanácsadói, marketing, akvizíciós átvilágítási és/vagy lobby tevékenységre a 2004-2006 időszakban kötött szerződések “létrejöttének és/vagy teljesítésének törvénytelen jellege”, amely szerződések alapján a Társaság és/vagy leányvállalatai 6,7 millió EUR-t meghaladó összeget fizettek ki.   Mint azt a Társaság korábban közzétette, a Társaság a független vizsgálat által korábban feltártak kezelésére javító intézkedéseket léptetett életbe, amely intézkedések magukban foglalták a Társaság belső kontroll folyamatainak felülvizsgálatát és továbbfejlesztését is.   A Társaság vizsgálja, hogy a jelenlegi helyzetjelentés alapján szükséges-e - és ha igen milyen mértékű – további javító intézkedések megtétele. A független vizsgálat folytatódik. A Társaság jelenleg nem tudja előre jelezni, hogy mikor fejeződik be a független vizsgálat és, hogy annak mi lesz a végeredménye, valamint, hogy lesz-e – és ha igen milyen – hatása pénzügyi beszámolóira vagy üzleti eredményeire.  

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmaz. Azon megállapítások, melyek nem múltbeli eseményekre vonatkoznak (azaz a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentések), jövőre vonatkozóak. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, ezért nem lenne helyes ezen kijelentésekre a kellő mértéket meghaladó módon támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések azon időpontbeli állapoton alapulnak, amelyben ezen állítások elhangzanak, s nem vállalunk kötelezettséget arra nézve, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján a továbbiakban nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.
A jövőre vonatkozó kijelentések önmagukban rejlő kockázatokkal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek az előretekintő jellegű megállapításoktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2006. december 31-én végződött évre vonatkozó, 20-F formátumú éves jelentésünk is részletezi, amelyet az Egyesült Államok Tőzsde- és Értékpapírfelügyeletéhez, azaz a U.S. Securities and Exchange Commissionhoz (SEC) nyújtottunk be.
Kapcsolódó dokumentumok

Befektetői közlemény
(PDF, 63 kB)