Befektetői közlemények

A Magyar Telekom Igazgatósága 2007. június 29-re összehívja a társaság rendkívüli közgyűlését

Budapest, 2007. május 29.

A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.) Igazgatósága értesíti a társaság tisztelt részvényeseit, hogy   2007. június hó 29-én 10.00 órára összehívja a társaság rendkívüli közgyűlését.

A Közgyűlés helye:

Magyar Telekom Székház Tölösi Konferencia Központ
Budapest I., Krisztina krt. 55.

A Közgyűlés megtartásának módja: személyes jelenléttel

A Közgyűlés napirendje:

1.   A Magyar Telekom Nyrt. Alapszabályának módosítása
2.   Tájékoztatás a részvényesek részére a társaság, a T-Online Magyarország Zrt. és az Emitel Zrt. átalakulásával kapcsolatban
3.   A független könyvvizsgáló átalakulással kapcsolatos nyilatkozata, illetve arra vonatkozó állásfoglalása, hogy a tervezett átalakulás nem veszélyezteti a társasággal szembeni hitelezői követeléseknek a kielégítését
4.   A Felügyelő Bizottság véleménye az átalakuló társaságok vagyonmérleg--tervezeteiről és vagyonleltár-tervezeteiről, valamint a jogutód társaság vagyonmérleg-tervezetéről és vagyonleltár-tervezetéről
5.   A vezető tisztségviselők által készített írásbeli beszámoló jóváhagyása
6.   Döntés a Magyar Telekom-ban mint jogutód gazdasági társaságban részt venni nem kívánó személyek részére kifizetendő vagyonhányad mértékéről, valamint a velük történő elszámolás rendjéről
7.   A jogutód gazdasági társaságban részt venni nem kívánó személyek és részvényeik végleges számbavétele
8.   A jogutód gazdasági társaságban részt venni nem kívánó személyek és részvényeik számának megállapítása
9.   Döntés a Magyar Telekom Nyrt. mint jogutód átalakulási vagyonmérleg-tervezetéről és vagyonleltár-tervezetéről
10.   Döntés az átalakulásról, a Szétválási szerződés és az Egyesülési szerződés elfogadása
11.   A Magyar Telekom mint jogutód társaság igazgatósági és a felügyelő bizottsági tagjai személyének megállapítása
12.   Döntés a társaság Alapszabályának átalakulással kapcsolatos módosításáról
13.   Egyebek


A Közgyűlésen való részvétel és szavazati jog gyakorlásának feltételei

A Közgyűlésen a részvényes jogait személyesen vagy meghatalmazottja útján gyakorolhatja.
a.)   Személyes részvétel esetén a részvényesek személyi igazolványukkal vagy útlevelükkel igazolják magukat, míg tulajdonosi mivoltukat az értékpapír számlavezető által kiállított tulajdonosi igazolás bizonyítja. A részvénykönyvbe bejegyzett, de tulajdonosi igazolás nélkül megjelenő részvényes a közgyűlésen részt vehet, de szavazati és javaslattételi jogát nem gyakorolhatja.
b.)   Meghatalmazás adása esetén a meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni. A meghatalmazást a Közgyűlés megkezdése előtt a regisztráció során   át kell adni. A tulajdonosi igazolás tekintetében az a.) pont rendelkezései az irányadóak.
c.)   A részvényes képviseletében a részvénykönyvbe bejegyzett értékpapír-számlavezető, mint részvényesi meghatalmazott (nominee) a 2001. évi CXX. törvényben (Tpt.) foglaltaknak megfelelően járhat el.

A szavazati jog gyakorlásának feltétele, hogy a részvényes illetőleg a részvényesi meghatalmazott (nominee) (kivéve a részvényes által közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazás alapján eljáró részvényesi képviselőt) e minőségében a Közgyűlés időpontját megelőző legalább hat (6) munkanappal (legkésőbb 2007. június 21-én) a részvénykönyvbe bejegyzésre kerüljön és részvényeit a közgyűlés napjáig – beleértve a közgyűlés napját is - zároltassa.
A részvénykönyvi bejegyzés érdekében a Magyar Telekom Nyrt. tulajdonosi megfeleltetést kér az általa kibocsátott 100 Ft névértékű HU0000073507 ISIN azonosítójú törzsrészvényekre vonatkozóan a KELER Zrt-től, melynek fordulónapja 2007. június 20. A részvénytulajdonos részvénykönyvi bejegyzéséről és a részvények zárolásáról a részvényes megbízása alapján az értékpapír-számlavezetők kötelesek gondoskodni. Az értékpapír-számlavezetőknek a részvénykönyvi bejegyzésre vonatkozóan adott megbízások végrehajtásának határidejéről az értékpapír-számlavezetők adnak felvilágosítást a részvényeseknek. A részvénytársaság nem vállal felelősséget az értékpapír-számlavezetőknek adott megbízások teljesítéséért, illetve az értékpapír-számlavezetők mulasztásának következményeiért.

Felhívjuk tisztelt részvényeseink figyelmét arra, hogy a regisztráció 8.00-9.30 óráig tart.
A regisztráció fent említett időtartamán túli jelentkezés esetén a Társaság nem vállal felelősséget azért, ha a részvényes (részvényesi meghatalmazott) - a késedelmes regisztráció miatt - nem vehet részt a Közgyűlésen annak teljes időtartamában.
Amennyiben a Rendkívüli Közgyűlés nem határozatképes, az Igazgatóság a megismételt Közgyűlést 2007. június 29. napján 12 órára az eredeti napirenddel a fenti helyszínen hívja össze. A megismételt közgyűlés a megjelent részvényesek számától, szavazati arányától függetlenül határozatképes.

a Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Igazgatósága


Hirdetmény a közgyűlési dokumentumok megtekintésének helyéről

Tisztelettel értesítjük továbbá részvényeseinket, hogy a Társaság 2007. június 29-i Közgyűlésének írásban rendelkezésre álló anyagai 2007. május 30-tól megtekinthetők a KELER Zrt. ügyfélszolgálati irodáján (1075 Budapest, Asbóth u. 9-11.) munkanapokon 9-15 óra között, a Magyar Telekom Nyrt. (www.magyartelekom.hu) és a Budapesti Értéktőzsde (www.bet.hu) honlapján, valamint a Közgyűlés helyszínén a regisztráció kezdő időpontjától (2007. június 29-én 8.00 órától).

Budapest, 2007. május 29.