Befektetői közlemények

A Magyar Telekom Nyrt. és a T-Online Magyarország Zrt. beolvadásos

Budapest, 2007. május 29.

Ezúton is szeretnénk tájékoztatni tisztelt részvényeseinket arról, hogy 2007. május 25-én a Magyar Telekom Nyrt. (székhely: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55., cégjegyzékszám: 01-10-041928) Igazgatósága előzetesen elhatározta a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Online Magyarország Zrt. (1117 Budapest, Neumann J. u. 1/b., cégjegyzékszám: 01-10-044389) átalakulását. A T-Online Magyarország Zrt-ből kiváló vagyonrész, továbbá az EMITEL Távközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 41., amely a Csongrád Megyei Bíróságon mint Cégbíróságon van bejegyezve Cg.: 06-10-000154 cégjegyzékszám alatt] egyidejűleg beolvad a Magyar Telekom Nyrt-be.

A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény szerint az eljárás során a beolvadás szabályait megfelelően alkalmazni kell, így a társaságok (azaz a Magyar Telekom Nyrt., a T-Online Magyarország Zrt. és az Emitel Zrt.) részvényesei számára az egyesült társaságban való részvétel nem kötelező. Azon részvényesek számára, akik nem kívánnak az egyesült társaság részvényesévé válni, a részvények ellenértékeként a Magyar Telekom Nyrt. vagyonából őket megillető vagyonhányad kerül kifizetésre.

Azon részvényeseknek, akik a Magyar Telekom Nyrt.-ben tulajdonosok kívánnak maradni a beolvadás után is, semmilyen további teendőjük nincs részvényeiket illetően.

A beolvadás során a Magyar Telekom Nyrt. részvényeiktől megváló tulajdonosok a részvényekre jutó könyv szerinti értéket, vagyonhányadot kapják meg a részvényekért cserébe. Felhívjuk tisztelt részvényeseink figyelmét, hogy
•   a részvények vagyonhányad szerinti értéke jelentősen a részvények piaci árfolyama alatt van. A vagyonhányad szerinti érték 366 Ft, (azaz háromszázhatvanhat forint) részvényenként, míg a Magyar Telekom részvények 2007. május 24-ei záróárfolyama 920 Ft, (azaz kilencszázhúsz forint) volt a Budapesti Értéktőzsdén.
•   a kiváló részvényesek a vagyonhányad kifizetésével egyidejűleg korábbi Magyar Telekom részvényeik feletti tulajdonjogukat elveszítik.

A vagyonhányad kiadása

A vagyonhányad kiadása akképpen történik, hogy az egyesült társaságban részvényesként részt venni nem kívánó, jelenlegi Magyar Telekom részvényesek minden Magyar Telekom Nyrt. által kibocsátott, egyenként 100 Ft, azaz egyszáz forint névértékű (ISIN: HU0000073507) részvény után, mely tekintetében a Magyar Telekom Nyrt. részére nyilatkozatot tett és gondoskodott a részvények alább megjelölt értékpapír-számlára történő transzferálása iránt, a részvény által megtestesített vagyonhányad megváltásaként részvényenként 366 Ft-ot, (azaz háromszázhatvanhat forintot) kapnak a Magyar Telekom Nyrt. vagyonából.

A fenti részvényenkénti összeget az egyesült társaságban részvényesként részt venni nem kívánó személyek az egyesülés cégbírósági bejegyzését követő harminc (30) napon belül kapják meg az általuk az alábbiakban meghatározott nyilatkozatban megadott bankszámlára/ügyfélszámlára történő átutalással.

A részt venni nem kívánó részvényesek nyilatkozata

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy nem kíván az egyesült társaság részvényesévé válni, ezen szándékát kétféleképpen jelentheti be. Egyrészt bejelenheti az átalakulási közgyűlés előtt, ebben az esetben nem szükséges az átalakulási közgyűlésen való részvétel. Másrészt bejelentheti az átalakulási közgyűlésen úgy, hogy a közgyűlésen részvényesként részt vesz és a vonatkozó napirendi pontnál tesz írásban nyilatkozatot.

Felhívjuk tisztelt részvényeseink figyelmét, hogy csak azon részvényesek gyakorolhatják a társasággal szemben részvényekhez fűződő jogaikat, - azaz csak azon részvényesek által tett nyilatkozatokat tekintjük érvényesnek – akiket mint részvényest, illetőleg akinek részvényesi meghatalmazottját (nominee) a társaság részvénykönyvébe bejegyezték. A részvényes képviseletében a részvénykönyvbe bejegyzett értékpapír-számlavezető, mint részvényesi meghatalmazott (nominee) a tőkepiaci törvény rendelkezéseinek megfelelően ebben az esetben is jogosult eljárni.

Amennyiben Ön nem kíván részt venni az egyesülési közgyűlésen, akkor azon szándékát, hogy nem kíván az egyesült társaság részvényesévé válni, a mellékelt nyilatkozat (jobb oldalt a Kapcsolódó anyagok alatti "Nyilatkozat") értelemszerű kitöltésével és visszaküldésével jelentheti be a Magyar Telekom Nyrt. Igazgatósága részére. Ezen nyilatkozatot úgy kell elküldeni, hogy az legkésőbb 2007. június 26-áig megérkezzen az alábbi címre: KELER Zrt. Részvénykönyv-vezetési Osztály 1075 Budapest, Asbóth utca 9-11., a borítékra kérjük írják rá: „Magyar Telekom átalakulási nyilatkozat”.

A nyilatkozat érvényes megtételének további feltétele, hogy a részvényes a nyilatkozattal érintett részvényeit a Magyar Telekom Nyrt. részére a KELER Zrt-nél vezetett, ezen célra elkülönített értékpapírszámlára (számlaszám: 1145/100000) áttranszferálja legkésőbb 2007. június 26-áig. A transzfer megbízás közlemény rovatában szükséges a nyilatkozatban is megjelölt értékpapír-számlaszám feltűntetése.

Mint említettük, a részvényeseknek lehetőségük van arra, hogy az átalakulási közgyűlésen az erre vonatkozó napirendi pont tárgyalásánál jelentsék be azon szándékukat, hogy nem kívánnak az egyesült társaság részvényeseivé válni. Ebben az esetben a közgyűlésen adhatják át nyilatkozatukat a Magyar Telekom Nyrt. Igazgatósága részére. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a részvényesek az átalakulási közgyűlésen kizárólag akkor adhatják át érvényesen nyilatkozataikat, ha részvényeiket a közgyűlésre zároltatták.

A nyilatkozat érvényességének ebben az esetben az a további feltétele, hogy a részvényes a nyilatkozattal egyidőben átadja a Magyar Telekom Nyrt. részére a nyilatkozatban szereplő részvényeknek a Magyar Telekom Nyrt. részére a KELER Zrt-nél vezetett, ezen célra elkülönített értékpapír-számlára (számlaszám: 1145/100000) való transzferálásra vonatkozó megbízást, valamint meghatalmazza a Magyar Telekom Nyrt-t a transzfer megbízásnak az értékpapír-számlavezetőhöz való eljuttatására. A részvények a közgyűlési zárolás feloldását követően a fenti értékpapír-számlára transzferálásra kerülnek. A részvényes a nyilatkozat megtételét követően az érintett részvényekkel rendelkezni nem jogosult.

Amennyiben a közgyűlés nem határoz az átalakulásról, illetve az átalakulás cégbíróság általi bejegyzése meghiúsul a Magyar Telekom Nyrt. a cégbíróság elutasító végzésének kézhezvételétől számított 3 banki napon belül a részt venni nem kívánó részvényesek elkülönített számlára transzferált részvényeit visszatranszferálja a részvényes által nyilatkozatban megjelölt értékpapírszámlájára.

Azon részvényeseink, akik nem személyesen, hanem meghatalmazott útján vesznek részt a közgyűlésen, kizárólag akkor tehetnek meghatalmazottjuk által érvényesen a kiválásra vonatkozó nyilatkozatot, ha az általuk adott megbízás erre vonatkozóan külön kiterjed. Ezt a helyszínen a meghatalmazások tekintetében az Igazgatóság ellenőrzi.

Összegezve, amennyiben Ön nem kíván az egyesült társaság részvényesévé válni, és az átalakulási közgyűlésen megjelenni, a mellékelt nyilatkozatot pontosan kitöltve határidőben kell visszaküldenie a fenti címre, illetve gondoskodnia kell a részvényeinek a fentiek szerinti eltranszferálásáról.

Ha pedig Ön az átalakulási közgyűlésen kíván nyilatkozni arról, hogy nem kíván az egyesült társaság részvényesévé válni, három teendője van: egyrészt az értékpapírszámla vezetőjének jelezni a közgyűlésen való részvételi szándékát, és kérni részvényeinek 2007. június 21-étől a közgyűlés napjáig tartó zárolását, másrészt a nyilatkozatot az átalakulási közgyűlésen megtenni és azt, valamint a fentiekben részletezett transzfer megbízást a Magyar Telekom Nyrt. Igazgatóságának (képviselőjének) átadni.

Felhívjuk tisztelt részvényeseink figyelmét, hogy a cégbíróság átalakulást bejegyző végzését követően azon részvények névértékével, melyek tekintetében a részvényesek nyilatkoztak kiválási szándékukról, valamint részvényeiket a Magyar Telekom Nyrt. rendelkezésére bocsátották, a Magyar Telekom az alaptőkéjét leszállítja. Ezen részvények tekintetében a Magyar Telekom Nyrt. kizárólag a vonatkozó vagyonhányadot fizeti meg a részvény tulajdonosának.

Ha a fentiekben leírt eljárásokkal kapcsolatosan további információra van szüksége, kérjük, hívja a Magyar Telekom részvényvonalát az alábbi ingyenesen hívható telefonszámon: 06 80 38 38 38.
a Magyar Telekom Nyrt. Igazgatósága
2007. május 29.