Befektetői közlemények

Dr. Klaus Hartmann Lengyelországban, a PTC vezérigazgatójaként folytatja pályafutását - Thilo Kusch

Budapest, 2006. szeptember 5.

A Magyar Telekom (Reuters: NYSE: MTA.N, BÉT: MTEL.BU és Bloomberg: NYSE: MTA US, BÉT: MTELEKOM HB), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy Dr. Klaus Hartmann gazdasági vezérigazgató-helyettes 2006. szeptember 15-én   távozik a Magyar Telekomtól, miután elfogadta a Deutsche Telekom ajánlatát a Deutsche Telekom Csoport tagja, a lengyel mobil szolgáltató Polska Telefonia Cyfrowa (PTC) vezérigazgatói posztjának betöltésére. Dr. Klaus Hartmann tagja marad a Magyar Telekom Igazgatóságának.

Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója sajnálatát fejezte ki Dr. Klaus Hartmann távozásával kapcsolatban, és köszönetet mondott a Csoport teljesítményéhez való hozzájárulásáért: „A Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyetteseként eltöltött 6 év során Klausnak kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a Csoport nemzeti telefontársaságból a régió vezető, integrált távközlési szolgáltatójává váljon. Részt vett számos Magyarországon és a környező országokban végrehajtott akvizícióban, valamint értékes támogatást nyújtott a vezetékes és mobil üzletágak egyesülése során. Mindezek mellett a Magyar Telekomnál eltöltött ideje alatt Klaus magas színvonalú pénzügyi szervezetet hozott létre a Csoport számára. Létrejött például a pénzügyi számviteli szolgáltatási központ, ami jelentősen javította a társaság hatékonyságát. Irányítása alatt tovább nőtt a Magyar Telekom hitelessége a befektetők körében, ezt mutatja az évek során a pénzügyi kommunikáció elismeréseként kapott számos díj is. A Magyar Telekom Igazgatósága és teljes vezetősége nevében szeretném megköszönni Klausnak kiemelkedő munkáját és minden jót kívánok neki a továbbiakhoz.”

Az Igazgatóság következő ülésén várhatóan megteszi a szükséges intézkedéseket Klaus Hartmann távozásához és Thilo Kusch kinevezéséhez kapcsolódóan. Thilo Kusch az elmúlt 15 év során a távközlés különböző területein tevékenykedett. Jelenleg a Deutsche Telekom Csoport befektetői kapcsolatokért felelős ügyvezető alelnöke. Közel 5 éve dolgozik a társaságnál, korábban részvényelemzőként és tanácsadóként dolgozott.

Ezen befektetői közlemény jövőre vonatkozó kijelentéseket is tartalmaz. Azon megállapítások, melyek nem múltbeli eseményekre vonatkoznak (azaz a véleményünkre és várakozásainkra vonatkozó kijelentések), jövőre vonatkozóak. Ezen kijelentések a jelenlegi terveken, becsléseken és előrejelzéseken alapulnak, ezért nem lenne helyes ezen kijelentésekre a kellő mértéket meghaladó módon támaszkodni. A jövőre vonatkozó kijelentések azon időpontbeli állapoton alapulnak, amelyben ezen állítások elhangzanak, s nem vállalunk kötelezettséget arra nézve, hogy a kijelentések bármelyikét új információk vagy jövőbeli események alapján a továbbiakban nyilvánosan frissítsük, módosítsuk.

A jövőre vonatkozó kijelentések önmagukban rejlő kockázatokkal járnak. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy számos olyan fontos tényező van, amelynek hatására a tényleges eredmények lényegesen eltérhetnek az előretekintő jellegű megállapításoktól. Az ilyen tényezőket többek között a 2004. december 31-én végződött évre vonatkozó, 20-F formátumú éves jelentésünk is részletezi, amelyet az Egyesült Államok Tőzsde- és Értékpapírfelügyeletéhez, azaz a U.S. Securities and Exchange Commissionhoz (SEC) nyújtottunk be.