Befektetői közlemények

A Matáv Rt. közleménye a dematerializációra be nem nyújtott részvények értékesítéséről

Budapest, 2005. március 23.

A Matáv Rt. közleménye a dematerializációra be nem nyújtott részvények értékesítéséről. A Matáv Rt. (bejegyezve a Fővárosi Bíróságon, mint Cégbíróságon 01-10-041928 cégjegyzékszám alatt, székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.) ezúton tájékoztatja részvényeseit, hogy a társaság "A" sorozatú törzsrészvényeinek dematerializációja során átalakításra érvényesen be nem nyújtott nyomdai részvények helyébe lépő dematerializált részvényeket - a törvényi előírásoknak megfelelően - a Budapesti Értéktőzsdén befektetési szolgáltató közreműködésével, legkésőbb 2005. március 27. napjával bezárólag értékesíti.

Az érvénytelen, nyomdai úton előállított részvények tulajdonosai ezen időpontot követően nem követelhetik a dematerializált értékpapír részükre történő jóváírását, hanem a társaság által értékesített dematerializált részvények ellenértékére jogosultak. Egy részvény pénzbeli ellenértéke az értékesített részvények eladása során a Társasághoz befolyt összes vételár egy értékesített részvényre eső átlaga, csökkentve az igények érvényesítéséig felmerült költségekkel.

A pénzbeli ellenértéket 2005. március 29-től a KELER Rt. fizeti ki (1075 Budapest, Asbóth u. 9-11., munkanapokon 9 és 15 között). Az ellenérték kifizetésének teljesítése készpénzzel vagy átutalással történhet. Készpénzes kifizetést a KELER Rt. csak a pénztár nyitvatartásának ideje alatt, azaz 9 és 12 óra között teljesít. A részvények postai úton történő benyújtását a KELER Rt. nem tudja elfogadni, ezért kérjük, hogy az ellenérték felvételét az értékpapír tulajdonosa vagy annak meghatalmazottja személyesen intézze. Az ellenérték felvételéhez szükségesek a nyomdai úton előállított részvények, a részvények tulajdonosának azonosítására szolgáló adatok (név, lakcím, születési hely és idő, anyja neve, adóazonosító) és igazolványok, valamint a részvények bekerülési értékének igazolására szolgáló dokumentumok.

Kapcsolódó anyagok

Közlemény
(PDF, 79 KB)