5G ÉLMÉNY MÁR A METRÓBAN IS - A TELEKOM ÜGYFELEI SZÁMÁRA JÚLIUS 1-JÉTŐL ELÉRHETŐ A KISFÖLDALATTI VONALÁN AZ 5G SZOLGÁLTATÁS

Budapest, 2024. június 27. 12:00

A Telekom hálózatmodernizációs programjának keretében 2024 végéig az összes budapesti metróvonalon elérhetővé teszi az 5G hálózatot ügyfelei számára. Elsőként július 1-jétől a kisföldalatti vonalán indítja el az 5G szolgáltatást, amelyet 5G-képes készülékkel és mobilinternet-szolgáltatással tudnak ügyfelei igénybe venni.

A Magyar Telekom idén tovább folytatja többéves hálózatmodernizációs programját, amelynek célja a korszerűsítés, a szolgáltatásminőség fenntartása és fejlesztése, valamint a kapacitásnövelés az ügyfelek hang- és adatforgalmi igényeinek folyamatos növekedésének figyelembevételével. A metróhálózatok lefedésével pedig újabb lépést tesz a Telekom annak érdekében, hogy az 5G élmény minél több ügyfele számára elérhetővé váljon, a vállalat 2024. július 1-jétől a kisföldalatti utazóközönségnek elérhető részein elindítja 5G szolgáltatását. További hálózatmodernizációt és kapacitásbővítést követően év végéig 5G hálózattal fedi le a budapesti metrók teljes területét.

A metróvonalak hálózati lefedése összetett és bonyolult folyamat, részben a föld alatti szerelés, részben pedig a korlátozott hozzáférés miatt, hiszen a hálózat kiépítését csak üzemidőn kívül, jellemzően az éjszakai órákban lehet végezni.

„A metróhálózat 5G lefedésével újabb lépést tesz a Telekom azért, hogy az ügyfelek növekvő adatforgalom-igényére 5G szolgáltatás biztosításával válaszoljon, a metróban is. Július 1-jétől a kisföldalattiban utazók számára elérhetővé válik az 5G és a további metróvonalakon is megkezdjük a hálózat modernizálását, melynek eredményeképp idén az M2, M3 és M4 vonalakon is bekapcsoljuk az 5G szolgáltatást.” - emelte ki Dr. Taszner István, a Magyar Telekom Mobile Access Tribe Leadje.

Budapest digitális infrastruktúrájának legújabb fejlesztése a Telekom és a BKV együttműködésében valósult meg. „A BKV elkötelezetten támogatja az innovatív technológiai megoldások bevezetését. Társaságunk szívesen társul olyan projektekkel, amelyek újító szellemet képviselnek, hosszú távú értéket teremtenek és kényelmesebbé, komfortosabbá teszik az utazást. Hiszünk abban, hogy az új technológiák kulcsfontosságúak a jövő kihívásainak megoldásában és a fenntartható fejlődés elősegítésében.” – tette hozzá Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója.

A Telekom 5G hálózatát szeptember 15-éig elérhetővé teszi mobilinternet-szolgáltatással és 5G-képes készülékkel rendelkező ügyfeleinek (részletek a www.telekom.hu/5G oldalon), így a havidíjas mobilelőfizetők automatikusan, a Domino ügyfelek pedig a Telekom alkalmazáson történő aktiválást követően már a kisföldalattin is kipróbálhatják július 1. és szeptember 15. között az 5G-t szolgáltatást.

Az 5G hálózat igénybevételéhez az 5G lefedettségen túl megfelelő díjcsomag (idén nyáron június 3. és szeptember 15. között a kampány keretében csak mobilinternet-szolgáltatás szükséges), 5G-képes készülék, és legalább 4G-képes fizikai SIM vagy eSIM is szükséges, amelyről a vállalat weboldalán található bővebb információ: www.telekom.hu/5G. Az aktuális lefedettségről ügyfeleink a következő weboldalon tájékozódhatnak: Lefedettség - Magyar Telekom csoport