Sajtóközlemények

Telekom Adományvonal a daganatos és leukémiás gyermekekért

Budapest, 2009. január 30. 12:45

A tizenhat alapítványt összefogó Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesületet támogatják azok, akik a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon 2009. első két hónapjában.

A szövetség célja a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat tumor - regiszter kialakítása.
Átfogó cél a hálózat létrehozásával és működtetésével, hogy a szolgáltatásokat igénybe vevő Magyar Gyermekonkológiai Hálózat regionális központjainak munkatársait szakmailag támogassa. Így a projekt megvalósulása országos szinten a kezelés minőségének javulásához és tudományos kutatási eredmények eléréséhez vezet. Az 1971 óta működő magyarországi Gyermek Tumor Regiszter nyilvántartásainak és Hálózat bejelentő rendszerének korszerűsítése rendkívül időszerű a hosszú távú betegkövetés miatt.
A Magyar Telekom vezető infokommunikációs szolgáltatóként fontosnak tartja, hogy korszerű technológiai megoldások támogatásával segítse a magyarországi egészségügy fejlődését.

A hetedik éve működő Telekom Adományvonal (1788) a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el, a hívás és az sms-küldés ára 100 forint. Domino előfizetésről kezdeményezett hívás kivételével az összeg áfamentes. A két hónap alatt beérkező hívások ára a hívók adományaként teljes egészében az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért Egyesületé.