Sajtóközlemények

Egymillió kétszázötvenezer forintot ad a Matáv a dorogi Szent Borbála Egészségügyi Központnak

Budapest, 2002. február 6.

A mai napon Dr. Varga Győző, a dorogi Szent Borbála Egészségügyi Központ ügyvezető igazgatója 1 250 000 Ft-os adományt vett át Szabó Gyulától, a Matáv Márkastratégia és társadalmi szerepvállalás osztályának vezetőjétől. A Vivendi szolgáltatási területén működő egészségügyi központ az összegből egy gégészeti mikroszkópot vásárol.

Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban a nagyvállalatok felelõs társadalmi szerepvállalása már komoly hagyományokkal rendelkezik, s ennek meghonosítását tûzte ki célul a Matáv is. Adományozási tevékenysége során számos, segítségre szoruló egészségügyi és szociális szervezet támogatásába kapcsolódott be. A vállalat 7 kiemelt adományozási célterületre (szív- és érrendszeri betegségek gyógyítása, egészségmegõrzõ programok, kommunikációs problémák gyógyítása, hátrányos helyzetûek sporttevékenysége, hátrányos helyzetû települések kulturális kezdeményezései, gyermekek egészségügyi és szociális problémáinak kezelése, telefonos segélyszolgálatok támogatása) koncentrál, és évrõl évre nagyobb összegû - tavaly közel 70 millió forintos - jótékony célú támogatást nyújt.

Az 1 250 000 Ft-os adományt csekkprezentáció formájában adta át a mai napon Szabó Gyula, a Matáv Márkastratégia és társadalmi szerepvállalás osztályának vezetője a Vivendi szolgáltatási területén fekvő Szent Borbála Egészségügyi Központ ügyvezető igazgatójának, Dr. Varga Győzőnek.