Sajtóhírek

Virtuális kalandjátékot indít a Magyar Telekom

Budapest, 2005. október 21.

Egyedülálló virtuális kalandjátékot indított a Magyar Telekom és a WWF Magyarország a „Vigyázz a madárra!” természetvédelmi program keretében. Az „Orvvadászfogó” című játék célja, hogy szórakoztató módon bemutassa a madárvédelmi programot és a hozzá kapcsolódó ismereteket.

Az elmúlt években Magyarországon és különösen a környező országokban elharapózott a védett madarak vadászata és kereskedelme. Az "Orvvadász” című flash alapú, többdimenziós játék erre szeretné felhívni a figyelmet. A játékban a virtuális madárvédőknek össze kell gyűjteniük a területről az illegálisan kihelyezett madárcsapdákat, illetve lencsevégre kell kapniuk az orvvadászt. A regisztrációhoz kötött kalandjáték október 20-án este indul.

A játék várhatóan évvégéig tart majd, amikor kisorsolják a virtuális orvvadászok között a félmillió forint értékű főnyereményt, amely a T-Pontokban váltható be. Ezen kívül egyes küldetésenként a legjobb 1500 madárvédő azonnali ajándékot is kap: pólót, hátizsákot és plüsstengelicet.

Steiner Attila, a WWF Magyarország képviselője elmondta: „Reméljük, hogy ez a virtuális kalandjáték felkelti sok olyan játékos figyelmét is, akik korábban még nem jártak ezeken a szép természetvédelmi területeken és talán a valós életben is lesz kedvük ide ellátogatni.”

A „Vigyázz a madárra!” program keretében a WWF Magyarország három évre tervezett szakmai munkáját a Magyar Telekom 15 millió forinttal támogatja. Ezen felül a távközlési vállalat több tízmillió forintot fordított a madárleshelyek kialakítására és a kalandjáték létrehozását is finanszírozta. A játék során megnyerhető azonnali ajándékokat és a félmillió forint értékű fődíjat szintén a Magyar Telekom csoport ajánlotta fel.

„Meggyőződésünk, hogy az adományozás, társadalmi szerepvállalás egy profitorientált vállalatnak éppúgy alapvető érdeke, mint a civil társadalomnak, hiszen egy szolgáltató csak egészséges környezetben tud hosszútávon sikeresen működni. Az egészséges környezet megteremtésének, megóvásának pedig alapfeltétele a természet kincseinek védelme is. Ezen túl rendkívül örülünk annak, hogy a csoport innovatív szolgáltatásait, újításait reprezentálva egy ilyen újszerű kommunikációs formára épülő, igazán eredeti online játékot hozhattunk létre.” – mondta Szabó Gyula csoportkommunikációs igazgatóhelyettes, „a Magyar Telekom hozzáad” program vezetője.