Sajtóhírek

Változatlanok a szünetmentes ADSL-szolgáltató váltás feltételei

Budapest, 2005. november 3.

A szünetmentes ADSL-szolgáltató váltás ügyében viták és ellentmondásos sajtóértesülések jelentek meg. A T-Com álláspontja a következő. A T-Com a szünetmentes szolgáltatóváltás lehetőségét augusztus 15-tel vezette be, melyet azóta is változatlan feltételekkel biztosít az internetszolgáltatók részére. Novembertől semmilyen új nagykereskedelmi ADSL termék- vagy árkonstrukció nem kerül bevezetésre a T-Com részéről.

A T-Com a szünetmentes szolgáltatóváltás lehetőségét augusztus 15-tel vezette be, melyet azóta is változatlan feltételekkel biztosít az internetszolgáltatók részére. Novembertől semmilyen új nagykereskedelmi ADSL termék- vagy árkonstrukció nem kerül bevezetésre a T-Com részéről.

A T-Com internetszolgáltató partnerei részére november 1-től piacbővítő céllal, karácsonyi nagykereskedelmi ADSL akciót indított, melyben kifejezetten arra ösztönzi őket, hogy új, ADSL-t korábban még nem használó ügyfeleket vonjanak be.

A T-Com továbbra is díjmentesen, belépési díj, és bármilyen nemű egyszeri díj nélkül, a mindig aktuális listaáron biztosítja az ISP-k számára a szünetmentes szolgáltatóváltás lehetőségét, így elméletileg bármely ügyfél tud szolgáltatót váltani az ADSL-szolgáltatás kiesése és belépési díj fizetése nélkül. Fontos azonban az ügyfeleknek tájékozódnia, hogy az egyes internetszolgáltatók a fentebb részletezett nagykereskedelmi feltételek alapján, ténylegesen milyen kiskereskedelmi feltételeket biztosítanak számukra. Elképzelhető, hogy van olyan internetszolgáltató, aki a szünetmentes szolgáltatóváltás lehetőségét figyelmen kívül hagyva le- és felszerelteti az ügyfél ADSL-ét, és még belépési díjat is szed, ez azonban kívül esik a T-Com kompetenciáján.

Az internetszolgáltató partnereknek arra is lehetőségük van, hogy egyedi kedvezményes konstrukciókat dolgozzanak ki és ajánljanak a jelenleg ADSL-t használó előfizetők számára, melyhez a T-Com is jelentős összegekkel hozzájárul egy ösztönző rendszer keretében.